Обща стоматология

Естетична стоматология

Естетичната стоматология отговаря на съвременните изисквания за хармонична усмивка. Това оправдава използването на всички съвременни методи за планиране и изпълнение на лечението.

Орална хирургия

Оралната хирургия обхваща в пълен обем лечението на всички хирургични заболявания на устната кухина и асоциираните с тях заболявания на челюстите и лицево-челюстната област.

Зъбно Протезиране

Протетичната дентална медицина се занимава с възстановяването на липсващи части от дъвкателния апарат на човека или подобряването на наличните. Тя е логично продължение и завършващ етап

Ортодонтия

Положителни страни на ортодонтското лечение: Подредба на зъбите. Създаване на здрава захапка. Намалява триенето и износването на зъбите. Създаване на естетичен и красив вид на пациента.

Ендодонтия

Ендодонсткото лечение е процедура, целяща елиминирането на инфекция от или около кореновите канали. Кореновото лечение обикновено изисква анестезия, за да бъде намален дискомфортът на пациента.

Пародонтология

Пародонтологията е наука, която изучава пародонта (зъбодържащия апарат) – неговата структура, функция и болестни изменения. Пародонтът е съставен от четири основни компонента:

Кариес и профилактика

Кариесът е най-разпространеното заболяване. Той разрушава твърдите зъбни тъкани чрез чести киселинни атаки, като се извличат калциевите йони от емайла и в последствие се разлага кристалната структура.

избелване на зъби

Избелването на зъбите като козметична процедура, заема все по-голяма част от съвременната естетична стоматология. Изящно белите зъби се възприемат по-добре от околните и са белег на добро

Детска стоматология

Детската дентална медицина се грижи за оралното здраве на новородени,деца и юноши,което включва лечение на кариес и заболявания на пулпата и периодонциума,малоклузия и спешно лечение.