Предимства на базалните импланти

Какви са предимствата на базалните импланти спрямо класическите импланти?

  1. Традиционните класически импланти се поставят в спонгиозата, а оздравителният процес отнема от три до шест месеца. Впоследствие, това удължава и оскъпява лечението. Базалните импланти се поставят в кортикалната кост. Тя е най-здравата и силно минерализирана кост в човешката челюст. При лечение с базални импланти, не се налага да се изчаква интегрирането на импланта в костта.
  2. В някои случаи, при поставенето на класически импланти, е необходимо да бъде направена аугментация или синус-лифт. Лечението с базални импланти е подходящо при наличието на недостатъчно кост.
  3. Поставянето на базалните импланти се осъществява веднага след екстрахирането на нерационалните за лечение зъби.
  4. Лечението с базални импланти е подходящо в случаите на сериозна и напреднала костна атрофия, напреднал парадонтит.
  5. Използването на базални импланти е бърз и фукционален имплантологичен метод, позволяващ имедиатно натоварване още на третия ден от поставянето, т.е. не се изискват месеци изчакване, докато приключи процесът на остеоинтеграция.
  6. Базалните импланти са направени от полиран титан, това улеснява поддържането на добра орална хигиена, в сравнение с класическите импланти, чиято повърхност е грапава – при бъдеща атрофия на костта и откриване на резбата на импланта, натрупаната плака може да бъде по-трудно отстранена, съответно да стане предпоставка за образуване на периимплантит и бъдеща загуба на импланта.
  7. Базалните импланти са създадени за пълна или частична загуба на зъби. Лечението с базални импланти продължава 3 дни.