Пълна промяна Нова усмивка за 3 дни

Процедурата приключва в рамките на 3 работни дни и този метод е по-малко травмиращ и безболезнен, отколкото при традиционните импланти (двучастовите), защото тук рядко се налага отпрепариране на мукопериостално ламбо, което е стандартен етап при хирургичната процедура на класическите импланти.

Първи ден-

Първият ден се провежда консултацията и при нужда се прави ортопантомография и триизмерна томография. Всичко се случва на място. В НУРИДЕНТ разполагаме с висок клас апаратура. След това се обсъжда план за лечение, подписват се и информирани съгласия, за да могат пациентите ни да бъдат напълно спокойни по време на цялата процедура. Назначаваме и консултация с кардиолог, при която ако се налага, пациентът се подготвя за операция (регулиране на кръвното налягане, пулс, алергии, прием на антибиотици и други). Избират се зъбни импланти, според индивидуалните особености на пациента. Интервенцията се осъществява под местна анестезия. Извършваме и манипулации по поставяне на импланти със седация, под контрол на специалист анестезиолог.

Базалните импланти се поставят веднага след изваждането на зъбите, ако такива са предвидени според плана на лечение. Назначава се контролна панорамна снимка. След поставянето на имплантите, орален хирург осъществява пластиката на меките и твърдите тъкани около имплантите. Тази манипулация цели да коригира алвеоларния гребен и да редуцира постекстракционната резобция, т.е. да намали свиването на венците и костното стопяване в зоните, в които са били вадени зъби. Вземат се зъбни отпечатъци, които се изпращат в лабораторията на клиниката.

Втори ден –

Втория ден се извършва метална проба на бъдещата конструкция. Пациентът има възможност да избере формата, цвета, големината и дължината на зъбите, както и да получи първоначална представа за крайния резултат на коронките. След което, конструкцията се връща в зъботехническата лаборатория.

Трети ден –

На третия ден от лечението се извършва окончателната проба на постоянната металокерамична протеза. Това е денят, в който пациентът може да се види с новата си усмивка. При одобрение на формата, цвета и големината на зъбите, конструкцията се циментира трайно.

След операцията (на около 6 месеца) се правят рутинни контролни прегледи и панорамни снимки.